Fællessang til Kulturnat 2018

v/ Løjt Højskoleforening og Løjt Menighedsråd
Lørdag den 15. september kl. 16.00 i Konfirmandhuset ved Løjt Kirke.

Som et nyt tiltag, introduceres der i forbindelse med Kulturnat 2018:
Fællessang hvor kirkens præster og organist medvirker.
1. gang den 15. september som en del af Kulturnatten

Mediernes magt-
magten over medierne

v/ Kurt Strand, journalist og vært på P1.
Tirsdag d. 18. september 2018 kl. 19.30

Falske nyheder flyder i en lind strøm på sociale medier. Samtidig er klassiske nyhedsmedier presset af internationale tech-giganter og politisk spin. Dermed svinder mediernes magt og rolle som samfundets vagthund ind. Kurt Strand dykker ned i en række konkrete eksempler og lægger op til debat om mediernes muligheder og begrænsninger.

Oktober 43-
redning af de danske jøder.
Musikalsk fortælling

v/ Klezmerduo.
Onsdag d. 24. oktober 2018 kl. 19.30

I oktober 2018 er det 75 år siden, at en af de største vellykkede aktioner mod nazisternes jødeforfølgelser fandt sted.
7000 jøder blev bragt i sikkerhed i Sverige. Klezmerduo, som regnes blandt landets førende fortolkere af den jødiske klezmermusik, fortæller historien om de danske jøder.

Sample title

ROBUST - om tro og magtesløshed

v/ Lone Vesterdal, sognepræst og forfatter.
Tirsdag d. 20. november 2018 kl. 19.30

Robusthed er et af tidens nøgleord. Der er skrevet utallige bøger om emnet. De fokuserer ofte på sund kost, motion, søvn. Men når det kommer til helt afgørende områder i vores liv, er vi ofte uden indflydelse. Vi bliver ikke spurgt, om vi vil miste eller være syge. I de situationer er det en lettelse at kunne sige: ”her er jeg magtesløs, her må en anden træde til.”
Arrangeres i samarbejde med Løjt Menighedsråd.

DEMOKRATI OG ULVETIDER

v/Siegfried Matlok, tidligere chefredaktør på
Der Nordschleswiger.
Mandag d. 14. januar 2019 kl. 19.30

Demokrati er udfordret på mange fronter, både parlamentarisk og samfundsmæssigt. Hvordan fungerer folkestyret i Danmark? Hvordan ser vi på mulighederne for en demokratisk udvikling i Europa i en tid, som er kompleks både for nationalstater og sammenhold? Hvordan kan politikerne og pressen tackle udfordringerne. Kan vi undgå ulvetider?

HENRIK PONTOPPIDAN: LYKKE-PER

v/ Lillian Hjorth-Westh, tidl. højskoleforstander for Bornholms Højskole.
Tirsdag d. 5. februar 2019 kl. 19.30

Henrik Pontoppidan var præstesøn og gjorde op med en streng moral. Det kom bl.a. til udtryk i romanen Lykke-Per, som indbragte ham Nobelprisen i 1917. Hvordan finder man sit naturlige voksested, er det store spørgsmål i romanen. På sin vej gennem livet skifter Per kurs flere gange, - der er jo flere veje at vælge. Og hvad og hvordan vælger han?
Arrangeres i samarbejde med Løjt Skole.

Sample title

LEGOs focus på at inspirere og udvikle børn gennem leg

v/ Niels B. Christiansen, adm. dir. for Lego.
Mandag d. 4. marts 2019 kl. 19.30

Tidligere admi. direktør for Danfoss og nuværende direktør for Lego, Niels B. Christiansen, har haft sin barndom og ungdom i Dyrhave og Løjt, vil vil snakke omkring LEGOs focus på at inspirere og udvikle børn gennem leg.

Fællessang for alle

v/ Løjt Højskoleforening og Løjt Menighedsråd
Torsdag den 21. marts 2019 kl. 19.30
i Konfirmandhuset ved Løjt Kirke.

Så er der fællessang i Konfirmandhuset:
Fællessang hvor kirkens præster og organist medvirker.
Kom og bliv glad, kom og syng

KULTURMØDE OG MEDMENNESKELIGHED

v/ Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.
Onsdag d. 10. april 2019 kl. 19.30

Hvorfor skal vi hjælpe fattige og flygtninge ude i verden, og har vi overhovedet noget at bidrage med? Med eksempler fra Folkekirkens Nødhjælps arbejde fortæller Birgitte Qvist-Sørensen om, hvad hun oplever, når hun møder mennesker, der får hjælp. Hvordan gives hjælpen, så mennesker, der har brug for den, selv bestemmer indholdet?

Grundlovsmøde 2019

Taler:
Onsdag d. 5. juni 2019 kl. 16.00

Grundlovstaler annonceres på et senere tidspunkt. Organisten medvirker med Løjt Kirkebys Lillekor. Spejderne medvirker. Der kan købes pølser, øl og vand. Arrangeres i samarbejde med Løjt menighedsråd.